Blå-torsdag start

Dette kunne potensielt sett vært starten på en skikkelig blåmandag, men det er det ikke. Det er en blå-torsdag. Jeg la meg ganske tidlig i går fordi jeg var stuptrøtt. Stuptrøtt av å gjøre ingenting, så jeg la meg til å sove rundt 21:30 og våknet selvfølgelig 04:25 lys våken! Jeg brukte tiden godt i sengen til å strekke på meg og se på finn.no etter boliger, faktisk så lå jeg våken og så på boliger i to timer!! Denne delen av dagen var egentlig ganske grei, skulle ønske at jeg hadde blitt værende i senga litt til. Jeg tok meg selv i at klokka plutselig hadde blitt halv syv! Da sto jeg opp for å fôre valpen. Nå er det slik at valpen enda er såpass liten at han trives ikke med å gå tur i bånd, og da driter han heller ikke ute mens vi går tur. Jeg kan jo heller ikke gå så lange turer med han. Han venter derfor til vi kommer hjem sånn at jeg kan slippe han ut i hagen istede, der er det trygt. Merkelig det der, men sånn er det bare enn så lenge. Heldigvis stiller han seg i det minste foran verandadøra til en av oss slipper han ut, såpass har jeg lært han. Han er jo bare 9 uker gammel!! 🙄 Og det glemmer jeg innimellom.
Så, mens hunden var ute rasket jeg sammen litt fôr og vom som jeg satte klart før jeg slapp han inn igjen. For å si det sånn, så lukter det valpevommet jævlig ekkelt. Det lukter som en slags blanding av kumøkk. Ettersom bikkja spiste med stor iver og jeg gjorde mitt på kjøkkenet mens jeg fulgte med på han i ny og ne, merket jeg at det begynte å lukte skikkelig ekkelt. Jeg gikk bort til bikkja og der luktet det enda verre og jeg tenkte for meg selv: “herregud, har det vommet blitt dårlig? Det luktet ikke sånn her i går”, men da la jeg plutselig merke til at rundt bikkja lå det dritt, altså bæsj, spredt rundt omkring. Dum som jeg var tenkte jeg at han kanskje hadde gjort fra seg litt mens han spiste eller at det hang igjen noe fra rumpehullet da han kom inn, men ettersom jeg gikk rundt med kjøkkenpapir og Jif spray så skjønte jeg at han hadde tråkket i sin egen bæsj utenfor og kommet inn med det. 😭 Jeg ble så frustrert og oppgitt. Jeg hadde gått rundt i nesten hele stua med papir og spray og bøyd meg ned hver gang jeg fant et nytt fotavtrykk i dritt. 😅 Fy faen altså, for en start på morgenen. 😅

Jeg laget meg en kopp te med Pukka Cleanse og gikk tilbake til soverommet, og nå sitter jeg i sengen med te og skal lese videre i boken jeg holder på med. Hvis dere lurer på hva som skjedde med Fernando, så har han spist og drukket og vært ute. Nå ligger han fornøyd inne i buret sitt og har sovnet igjen. Og jeg vasket bort møkka fra poten hans. Han har buret sitt ikke langt fra soverommet, så jeg hører han hvis det skulle være noe og omvendt. Han er faktisk ganske enkel å ha med å gjøre. Litt krevende nå i starten som han hele tiden må følges opp og passes ekstra godt på, men han skjønner overraskende mye og har allerede lært seg en del for å være så liten. Han lyder på sitt og dekk, og sier ifra når han må ut. Han får sånne daglige glimt med raptus (som jeg kaller det) av skikkelig energi som må ut der og da! Da løper han som en gærning frem og tilbake, hiver seg i senga, kaster lekene sine opp i lufta osv. Også sovner han brått i noen timer etterpå. 😂 Han har heldigvis lært seg å sove gjennom hele natten, og det er veldig deilig for min del!! De fire første nettene var jeg oppe døgnet rundt med han, men nå forstår han at på natta så sover vi og at vi ses til morgenen igjen. Til slutt måtte jeg være litt hard og ignorere pipingen hans ellers hadde han fortsatt med å holde hele huset våkent. Man lærer seg jo etter hvert å kjenne valpen bedre og da forstår man hva bikkja prøver å kommunisere. Jeg kunne ikke lenger stå opp 02:00, 02:45, 03:15, 03:30, 04:00, 04:30 osv… for å kose….😵 I starten blir det jo slik de første nettene siden valpen er utrygg på et nytt sted, men så lærer den seg husreglene og føler seg etter hvert mer hjemme den også! 🙂 Nå som hjemlengselen hans er borte, lærer jeg han litt og litt forsiktig å være alene i rommet med jevne mellomrom, til han blir voksen nok til å kunne være hjemme en hel arbeidsdag. Ellers ser jeg frem til sommeren når jeg kan ta han med meg overalt, og han blir glad for å høre ordet “tur”. 😁 Han er allerede en utrolig flott hund, den fineste staffen jeg har hatt og sett noensinne – og han kommer bare til å blomstre og bli enda finere med alderen! Gleder meg!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg