hits

iliese

Jeg tar den jobben jeg vil!

 • Publisert: 15.11.2017, 00:59
 • Kategori: Utdanning & karriere
 • Hei,

  Jeg tror det verste jeg hører er når voksne mennesker forteller meg at jeg bare må ta den jobben jeg får uansett hva det er, fordi det er penger i det. Hvorfor skal jeg kaste bort tid og energi på å ta meg en jobb som jeg vet at jeg ikke holder ut i, i mer enn kanskje en måned før jeg sier opp? Jeg gjør meg selv og arbeidsgiver en tjeneste ved og ikke ta den jobben. Det viktigste for meg er trivsel, og trives man i en jobb så vil pengene komme deretter. JOBB MED NOE DU LIKER! Pengene er ikke viktigere enn din psykiske helse.

  Vår nye generasjon blir som oftest møtt med mistro fordi vi automatisk blir tillagt å ha dårlig moral og slapp arbeidsetikk, og å vise liten respekt for andre - kanskje spesielt de eldre. Det som er litt morsomt her er at slike holdninger til de unge går langt tilbake i tid. Allerede Sokrates (470-399 f.kr.) skal visstnok ha uttalt at: "våre dagers ungdom har dårlige manerer, forakter autoritet, har ingen respekt for eldre mennesker og nøyer seg med å prate i stedet for å arbeide. De opponerer mot sine foreldre og tyranniserer sine lærere". Hva tenker dere om det? Vil ikke dette kanskje minne om at ungdom for alltid vil være i utvikling og anses som bedrevitere og ikke nok takknemlige? Tenk litt.

  Som dere sikkert allerede vet så kalles dagens unge ofte for Millenniumsgenerasjonen, siden mange av de erfaringene som preger dem ble gjort i tiåret før og etter årtusenskiftet. Ekspertene strides om hvilke aldersgrupper som skal inkluderes, men de fleste regner inn de som i dag er mellom 13 og 29 år. Jeg er selv 24 år og kjenner meg igjen med å være litt "revet" mellom to generasjoner, men når sant skal sies, så føles det ikke helt riktig å kalle den nye generasjonen (etter meg igjen) for "glasurgenerasjonen", som noen gjør. Det er mye jeg ikke er enig i, og jeg er evig takknemlig for at jeg ikke vokste opp med smarttelefoner og alle duppedittene som følger med. Men vi kan ikke rette fingeren på generasjonene etter oss for å ha bli født inn i et mer kunnskapsrikt og digitalisert samfunn. Tiden endrer seg og samfunn utvikles, det vil det alltid gjøre. Get over it. Og i jo mindre man er helt desperat og økonomisk rævkjørt, så bør man i det minste få ha den muligheten til å kunne velge sin egen arbeidsplass.

 • Publisert: 15.11.2017, 00:59
 • Kategori: Utdanning & karriere
 • 0 kommentarer
 • Ingen kommentarer

  Skriv en ny kommentar